Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna. Można dodawać też inne składniki według uznania.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w niewielkie plasterki, dodać do wody i gotować ok. 15 minut. W między czasie pokroić fasolkę na mniejsze kawałki, pora w talarki a ziemniaki w niewielką kostkę. Dodać do gotujących się warzyw wraz z odcedzonym groszkiem konserwowym i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek i natkę pietruszki.
W kubku z odrobiną zimnej wody rozmieszać dokładnie kilka łyżek śmietany z mąką (można roztrzepać w słoiku). Wlać do gotującej się zupy. Mąka sprawia, że śmietana się nie waży. Dodać masło i podawać, gdy się rozpuści.