Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa gulaszowa z dynią"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mięso umyj, pokrój. Oprósz przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem, imbirem. Porcjami obsmaż na oleju (w rondlu o grubym dnie).
Na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę, czosnek, dodaj pokrojoną marchewkę, seler, paprykę. Zalej 1/2 litra gorącej wody. Włóż wszystkie przyprawy i duś ok. 30 minut.
Włóż dynię, wlej znów pół litra wody i gotuj, aż dynia będzie całkowicie miękka.
Jeśli zupa jest za gęsta, wlej trochę wody. Jeszcze raz przypraw do smaku. Przed podaniem posyp posiekaną natką. Zamiast świeżej dyni można użyć mrożonej.
Porcje 6
20 min
Cena 3,40 zł
Kalorie 345 kcalŹródło: Takie jest życie