Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa z boczkiem"
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę. Olej mocno rozgrzać, obsmażyć szybko mięso, mieszając. Cebule posiekać lub pociąć w piórka, zeszklić na oleju. Warzywa umyć, osuszyć. Paprykę starannie oczyścić, pociąć w kostkę.
Boczek pokroić w kostkę, uprażyć. Włoszczyznę pokroić. Mięso, cebulę i warzywa przełożyć do rondla, zalać wodą i dusić pod przykryciem. Po 45 minutach wyjąć warzywa (część można zmiksować). Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, sól i pieprz.
Jeśli dodajemy miksowane warzywa, połączyć je z zupą, gdy ziemniaki będą miękkie. Przesmażyć paprykę, groszek rozmrozić (konserwowy przepłukać). połączyć i gotować do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić.Źródło: Twoje Imperium