Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, rozgrzewająca zupa gulaszowa, na ostro.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 822
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 434
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 822
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 434
Składniki
Opłukane w zimnej wodzie mięso osuszamy papierowymi ręczniczkami, kroimy w większą kostkę 3 x 4 cm, przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na smalcu do lekkiego zarumienienia.
W między czasie kroimy cebule w pół plastry i paprykę w kostkę, solimy, pieprzymy i mieszamy.
Gdy mięso będzie lekko zarumienione dodajemy pokrojone cebule i paprykę.
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
W między czasie zagotowujemy 2 litry wody z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, pastą rosołową, suszoną włoszczyzną, koprem, natką pietruszki, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, porem pokrojonym drobno, lubczykiem, majerankiem i gałką muszkatołową.
Gdy duszone na patelni mięso, cebula i papryka są miękkie, przekładamy całość łyżką cedzakową do gotującego się warzywnego wywaru. Doprawiamy do smaku przyprawami, sosem sojowym ciemnym i dodajemy przecier z ostrej papryczki czereśniowej, gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut i zakańczamy gotowanie.
Zupę podajemy z chlebem. Smacznego!!!