Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Węgierski przepis na ostro.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34578
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 218
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34578
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
Mięso obrałam z kości i pokroiłam w grubą kostkę. Skórą do dołu ułożyłam w rondlu i zaczęłam wytapiać tłuszcz na małym ogniu. Gdy tłuszcz się wytopił dodałam pokrojoną cebulę, zrumieniłam dodałam pokrojoną marchew, paprykę i dwie łodygi selera naciowego. Całość zrumieniłam.
Pod koniec dodałam paprykę słodką, pasty- paprykową i gulaszową i lekko przesmażyłam. Jak widać nie wyrzuciłam kości- zostawiłam je dla smaku. Dałam litr wody. Gotowałam w sumie 1,5 h. Na pół godziny przed końcem dodałam pokrojone z grubsza ziemniaki. Pasty były słone, więc pod koniec trzeba tylko sprawdzić czy zupa jest wystarczająco słona. Po wyłączeniu ogni posypałam natką.
:D
Smacznego :)