zupa gulaszowa

zupa gulaszowa
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: PATI197799
bardzo smaczna

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu. Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć i dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, paprykę w kostkę lub paski, podsmażyć i dodać gdy mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować wszystko razem aż do miękkości ziemniaka. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, paprykę chili , magi, pieprz, i kminek i słodką paprykę. Zupę można lekko zaciągnąć zawiesiną.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 19 sierpnia 2012
Moje smaki - na pewno pyszne.
Składniki
Składniki