ZUPA GULASZOWA

ZUPA GULASZOWA
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Bardzo smaczna, inna niż wszystkie, ale dla dzieci nie polecam.

Składniki

  • wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • cebula pokrojona w piórka, 2
  • papryka różnokolorowa pokrojona w słupki, 2-3 (zależy od wielkości)
  • ziemniaki pokrojone w kostkę, 0,5 kg
  • makaron zacierki
  • słodka papryka, ok. 2 łyżek
  • pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, 3-4
  • czosnek, majeranek, sól, ostra papryka
  • wywar mięsny, ok. 2 litrów
  • olej

Przygotowanie

  1. Wołowinę zezlocic na oleju, przełożyc do garnka z wywarem. Zagotowac.

  2. Wieprzopwinę podsmażyc, dodac cebulę, paprykę, paprykę w proszku, pomidory, poddusic. Połaczyc ze sobą dwa rodzaje mięs, przyprawic. Dodac ziemniaki, zagotowac, na koniec dodac zacierki. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

Tosca 20 lipca 2009
Dlaczego dla dzieci nie? Może nie dla maluchów, ale założę się, że starszaki, przynajmniej niektóre,... Czytaj całość »
Dlaczego dla dzieci nie? Może nie dla maluchów, ale założę się, że starszaki, przynajmniej niektóre, chętnie by taką zupkę wszamały...
mufinka 20 lipca 2009
Mój syn uwielbia gulasz na sposób węgierski: dużo papryki, cebula, pomidory itd. Ma siedem lat!
Panek 23 lipca 2009
Lideczce chodzi chyba o to że nie jest to zbyt zdrowa zupa, i raczej tłusta, a co za tym idzie ciężkostrawna... ... Czytaj całość »
Lideczce chodzi chyba o to że nie jest to zbyt zdrowa zupa, i raczej tłusta, a co za tym idzie ciężkostrawna... jeśli ktoś lubi z zasmażką to już w ogóle ,,miodzio", często robię podobną, wykorzystuje jednak okrawki wędlin ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • cebula pokrojona w piórka, 2
  • papryka różnokolorowa pokrojona w słupki, 2-3 (zależy od wielkości)
  • ziemniaki pokrojone w kostkę, 0,5 kg
  • makaron zacierki
  • słodka papryka, ok. 2 łyżek
  • pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, 3-4
  • czosnek, majeranek, sól, ostra papryka
  • wywar mięsny, ok. 2 litrów
  • olej
Składniki