Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa gulaszowa"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
Łopatkę, cebulę i ogórki pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C i piecz paprykę w całości około 40 minut. Wyjmij ją z piekarnika, włóż do garnka, przykryj i poczekaj, aż wystygnie. Wtedy łatwo zdejmiesz z niej skórkę. Pokrój ją w kostkę. Fasolę wypłucz pod bieżącą wodą.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż łopatkę, aż będzie rumiana. Zmniejsz ogień, dodaj cebulę, zeszklij ją. Wlej do garnka wodę, dodaj pokrojoną paprykę, fasolę i kukurydzę z puszki, słodką paprykę, pieprz kajeński, sól i pieprz. Gotuj 40 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone ogórki kiszone. Po kilku minutach gotowania dodaj koncentrat pomidorowy. Całość gotuj kilka minut.
Do takiej zupy można dodać pokrojony i podsmażony boczek wędzony, szczyptę ostrej papryki, chilli i odrobinę czuszki. Dzięki temu powstanie ostra zupa węgierska, którą można podawać z chipsami lub razowym pieczywem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień