Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 91
Składniki
W dużym garnku rozgrzej smalec i smaż na nim pokrojone w kostkę cebule, aż ściemnieją. Mięso pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Podsmaż ze wszystkich stron. Posyp mieloną papryką, stale mieszając. Wlej bulion, dodaj przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki chili pokrojone w plasterki. Gotuj przez 90 minut.
Kiedy mięso zmięknie, dolej wodę do zupy, by uzyskać potrzebną ilość i zagotuj. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i włóż do zupy. Na patelni rozpuść masło, wsyp mąkę i usmaż jasną zasmażkę. Gdy ostygnie, dodaj do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.
Zupę gotuj przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i świeżym majerankiem. Z chlebów zetnij czubki i wyżłób wnętrza. Wstaw razem z czubkami do piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temp. 190°C. Wlej zupę do ciepłych bochenków i podawaj.Źródło: Na żywo