Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna zupa na obiad.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10264
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 384
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10264
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć, najlepiej przez noc, po czym ugotować do miękkości z dodatkiem pokrojonej cebuli. Śliwki również namoczyć aby spęczniały. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i pokroić. Następnie do wywaru z grzybów wrzucić namoczone śliwki i ugotować do miękkości. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, wrzucić do garnka zalać 5 szklankami wody , doprawić solą i pieprzem do smaku i ugotować wywar. Po czym przecedzić i wlać do wywaru grzybowego ze śliwkami. Zagotować, dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku i podawać.