Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa grzybowa zabielana śmietaną"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Grzyby oczyść, szybko opłucz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, drobno zetrzyj. Dodaj do cebuli. Smaż razem jeszcze chwilę. Dołóż grzyby oraz przyprawy. Zalej bulionem. Gotuj około 30 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Wlej do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Posyp posiekaną natką. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.Źródło: Tina