Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa grzybowa z pulpetami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Składniki
Bułkę moczę w wodzie, od ciskam. Dodaję do mięsa razem z jajkiem. Wsypuję 1–2 łyżki mąki, przyprawiam, wyrabiam masę. Wilgotnymi dłońmi formuję z niej pulpeciki, smażę je na rumiano na oleju.
Marchewki, pietruszkę, ziemniaki, seler i cebulę obieram, myję razem z liśćmi pora. Marchewki i ziemniaki kroję w kostkę. Grzyby oczyszczam i kroję. W garnku rozpuszczam masło, szklę posiekaną cebulę, dodaję grzyby, smażę 3 min.
Wlewam 1 l wody, wkładam skrzydełka, wszystkie warzywa, dodaję przyprawy. Gotuję 30 min. Zupę zabielam śmietaną, ew. doprawiam. Podaję z pulpetami i posiekaną natką.
<strong>Daria Rams z Rytra</strong>Źródło: Tina