Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza zupa przygotowana jest z przepisu mojej babci. Grzybowa z dodatkiem rozbełtanego jajka , wyszła bardzo smaczna i aromatyczna.
garnek, patelnia, nóż, widelec, sitko,
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 289
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 32
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 221
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 289
Składniki
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy zeszklić obraną, pokrojoną w kostkę cebulę , dodać opłukane pokrojone grzyby ( u mnie mrożone więc najpierw grzyby rozmrozić i odsączyć na sitku ) smażyć co trochę mieszając przez ok. 5 minuty. Przełożyć do garnka wlać bulion i gotować na średnim ogniu palnika dodając obraną całą cebulę , obrane opłukane jarzyny, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować około 20 minut , następnie dodać obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości warzyw i ziemniaków. Wyjąc ugotowane jarzyny rozgnieść widelcem i ponownie włożyć do zupy. W kubku rozbełtać jajka wlać do gotującej się zupy cały czas mieszając. Zupę doprawić przyprawą uniwersalną , następnie zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Doprowadzić do zagotowania. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Podawać z świeżym pieczywem. Hartownie śmietany; Śmietanę połączyć z niewielką ilością gorącego bulionu wymieszać, a dopiero potem wlać do całej zupy.