Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Mamy jeszcze spore zapasy suszonych grzybów, więc dziś zupa grzybowa w wersji minimalistycznej. Postawiłyśmy na prostotę, liczy się smak i zapach grzybów

Składniki

  • 15 sztuk suszonych grzybów
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • woreczek kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć w wodzie, najlepiej na noc, następnego dnia połączyć z wywarem warzywnym i gotować ok.godziny. Oddzielnie ugotować kaszę. Grzyby wyjąć z zupy, pokroić i ponownie wrzucić do zupy. Na talerzach rozłożyć kaszę i zalać zupą. Smacznego!!!

Składniki
  • 15 sztuk suszonych grzybów
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • woreczek kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz
Składniki