Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z kaszą jaglaną i winem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Podudzia zalej wodą, ugotuj. Zdejmij szumy. Warzywa obierz, pokrój. Dwie cebule obierz, opal. Warzywa dodaj do kurczaka razem z przyprawami. Gotuj 50 min.
Grzyby oczyść, pokrój, pozostałą cebulę posiekaj. Przesmaż razem na maśle. Zalej odcedzonym bulionem (półtora litra). Kaszę przelej wrzątkiem. Dodaj do grzybów, ugotuj. Pod koniec wlej wino, przypraw.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie