Zupa grzybowa z kapustą włoską

Zupa grzybowa z kapustą włoską
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Bardzo aromatyczna zupa, o lekko słodkawym smaku.

Składniki

  • boczniaki 25- 30 dkg
  • masło 2- 3 łyżki
  • cebula 1 szt
  • ćwiartka kapusty włoskiej
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • nać pietruszki do ozdoby
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Boczniaki pokroić, podsmażyć na maśle, dodać rozdrobnioną cebulę i poszatkowaną kapustę oraz marchew i pietruszkę pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać i smażyć przez kilka minut. Podlać wodą i gotować około 20 min. Do zupy dodać śmietanę, przyprawić do smaku. Posypać natką z pietruszki.

Komentarze do przepisu (2)

renka 17 grudnia 2013
Mnie taka zupka bardzo by smakowała -)
BEATA1978 17 grudnia 2013
Dziękuję :)
Składniki
  • boczniaki 25- 30 dkg
  • masło 2- 3 łyżki
  • cebula 1 szt
  • ćwiartka kapusty włoskiej
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • nać pietruszki do ozdoby
  • sól, pieprz
Składniki