Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity aromat i smak tej zupy powala. Jest aromatyczna, smakowita i niskokaloryczna. Nadaje się na każdą okazję.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Grzyby czyścimy i myjemy pod bieżącą wodą. Duże grzyby kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na półtalarki, ziemniaki w nieforemną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Smażymy marchewkę, ziemniaki i pietruszkę przez 2-3 minuty. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut. Na pozostałym oleju smażymy cebulę, dodajemy grzyby i smażymy również na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Dodajemy do warzyw. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut do miękkości. Dosmaczamy jeżeli jest taka potrzeba. Posypujemy natką pietruszki, na środek kleks śmietany i podajemy.