Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa głównie robiona na Boże Narodzenie. Od pokoleń ten przeps istnieje w mojej rodzinie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Grzyby namaczamy w wodzie min 12 godzin wcześniej.
Warzywa 150-200 g (paski) gotujemy w bulionie warzywnym wraz z paskami cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w paski grzyby (wraz z wodą z namaczania).
W międzyczasie gotujemy kaszę jęczmienną perłową grubą - tylko tą w tym przepisie. Nie używamy kaszy gryczanej (zupełnie inny smak zupy). Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Po ugotowaniu wstawiamy ją na 30-40 min. pod koc.
Warzywa z grzybami łączymy z kaszą, gotujemy całość ok.20 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem.