zupa grzybowa

zupa grzybowa
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mysz204
bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)

Składniki

Przygotowanie

  1. skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.

  2. grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)

  3. zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 23 października 2011
To strasznie dziwna wersja zupy grzybowej, nigdy bym się nie skusił aby wypróbować ten przepis, wydaje się okropny.
Octavia24 01 marca 2012
Zupka baaardzo pyszna. Pierwszy raz wypróbowałam ją na Wigilię i wszystkim bardzo smakowała :)) Polecam jak... Czytaj całość »
Zupka baaardzo pyszna. Pierwszy raz wypróbowałam ją na Wigilię i wszystkim bardzo smakowała :)) Polecam jak najbardziej :))) jest rewelacyjna!!!!!!!!!!
Składniki
Składniki