Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa grzybowa"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 178
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 97
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 178
Składniki
Na rozgrzanym smalcu podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj mąkę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do osolonej wody. Gdy się zagotuje, dodaj zasmażkę. Po 10 minutach (gdy ziemniaki będą na pół miękkie) wrzuć pokrojone warzywa.
Posól. Dodaj przyprawy i pokrojone grzyby. Gotuj powoli ok. 20 min. Zupę podawaj gorącą, posypaną natką.
Czas przygotowania: 45 minut 332 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień