Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22630
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22630
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Włoszczyznę i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Grzyby rozmroź, potnij na kawałki. Masło rozgrzej, wrzuć grzyby i cebulę, obsmaż.
W garnku zagotuj bulion z tymiankiem, listkami laurowymi, zielem i pieprzem. Dodaj warzywa oraz grzyby z cebulą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj około 45 minut.
Ugotowaną zupę połącz ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Udekoruj, np. natką.
Po warszawsku: z pieczywa tostowego wytnij foremkami choinki. Ułóż je na blasze piekarnika. Posyp startym żółtym serem oraz majerankiem. Piecz ok. 10 minut w 190 st. Grzanki podawaj do zupy.
Jedna porcja zawiera: 210 kcalŹródło: Tina