Zupa grzybowa

Zupa grzybowa
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 200 g mrożonych grzybów
  • garść suszonych grzybów
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/2 średniego selera
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 300 g kości wędzonych
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • sól ,pieprz
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka lubczyku

Przygotowanie

  1. Marchew ,pietruszkę ,seler obrać umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w piórka. Wrzucić do garnka dodać łyżkę oliwy ,lekko podsmażyć. Zalać ciepłą wodą ,dodać kości wędzone oraz przyprawy. Po 5 min dodać mrożone grzyby oraz suszone (rozdrobnić ręcznie-połamać). Ziemniaki obrać ,umyć i pokroić w większą kostkę. Dodać do zupy. Gotować do miękkości ziemniaków i suszonych grzybów. Na koniec przyprawić solą i pieprzem,

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 03 stycznia 2014
Pycha :))
Ewaaa 03 stycznia 2014
aromatyczna, bogata, pyszna zupka :)
GREGORHSPEED 04 stycznia 2014
Nie ,na parówie z żelatyną :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g mrożonych grzybów
  • garść suszonych grzybów
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/2 średniego selera
  • 1 por (biała część)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 300 g kości wędzonych
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki vegety
  • sól ,pieprz
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka lubczyku
Składniki