Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z dodatkiem smażonej kiełbasy. Propozycja na szybką zupę grochową.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11019
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11019
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 104
Składniki
Kość wędzona opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby zbierz szumowiny. Dodaj obrane warzywa i przyprawy, gotuj około pół godziny.
Zupę z torebki przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do zupy, zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem na koniec dodaj śmietanę. Na patelni rozgrzej smalec, dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę . Usmaż na rumiano. Makaron ugotuj według przepisu. Zupę podaj z ugotowanym makaronem, podsmażoną kiełbasą i natką pietruszki.