Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa na smaczny obiad.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1809
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć i ugotować do miękkości. Warzywa obrać, pokroić , wrzucić do garnka, zalać dwoma litrami wody i ugotować do miękkości, dodać jedną kostkę rosołową, listek laurowy, ziele angielskie, zmiażdżony czosnek i wcześniej ugotowany groch. Chwilę razem podgotować i przyprawić do smaku. Po czym przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dodać do zupy. Podawać z grzankami lub makaronem.