Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 462
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 280
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 462
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 280
Składniki
Groch wypłukać i zalać ciepłą wodą na kilka godzin(albo na noc),następnie posolić i ugotować w tej samej wodzie aż groch zacznie sie rozpadać.Boczek zalać 1,5 litra wody wrzucić jarzyny i ugotować wywar.Ugotowany groch przecierać partiami na druszlaku najlepiej używając tłuczka do ziemniaków i co chwile przelewając wywarem z boczku(skórki z grochu za każdym razem wyrzucać do kosza).Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju dodać pokrojony boczek i razem smażyć 3-4 minuty posypać łyżką mąki wymieszać ,dodać do przetartego grochu doprawić majerankiem i jesli trzeba to solą i wszystko razem zagotować.Podawać z grzankami.Życze smacznego.