Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa grochowa w moim wydaniu to w zasadzie danie jednogarnkowe, sycąca i rozgrzewajaca zupa na chłodne dni
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 80
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 80
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
1. groch wypłukać, zalać zimną wodą na noc, 2. żeberka lub karczek opłukac, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do grochu, gotować na małym ogniu, dodać też liść laurowy oraz pokrojone w słupki warzywa, 2. boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, dodać pokrojona w kostke cebulę, zrumienić, dodać do zupy, 3. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować na małym ogniu, (trzeba pilnować i często mieszać, żeby zupa sie nie przypaliła), zupa jest gotowa gdy ziemniaki są miękkie a groch całkowicie rozgotowany, na koniec dodać majeranek, doprawić solą i pieprzem, smacznego