Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co robicie z wywarem, który pozostaje po gotowanych golonkach? Czy wiecie, że może być on bazą do pysznej zupy - i to nie tylko do staropolskiego kwasu? A jeśli do zupy dodamy pokrojoną golonkę będzie ona nie tylko smaczna ale i pożywna.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Golonkę wyjmujemy z wywaru i kroimy ją na kawałki. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę warzywa:marchew, pietruszkę i ziemniaki, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy do czadu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy golonkę i zagotowujemy. W garnuszku mąkę dokładnie mieszamy z zimną wodą, dodajemy śmietanę i ponownie mieszamy. Wlewamy 150-200 ml gorącego wywaru, dokładnie mieszamy i wlewamy "zaklepkę" do wywaru. Mieszamy i gotujemy 3-5 min.