Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa gołąbkowa z mięsem mielonym i ryżem. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Warto przygotować większą porcję, żeby została również na drugi dzień. Po odgrzaniu smakuje tak samo dobrze jak pierwszego dnia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Następnie do garnka dorzuć mięso mielone. Smaż składniki przez około 5-7 minut.
Marchewki i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę drobno poszatkuj. Warzywa dodaj do garnka z mięsem. Wlej wodę. Całość duś pod przykryciem przez około 20-30 minut. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy. Zupę gotuj przez kolejne 15 minut (do miękkości).