Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa. Z kaszą i mięsem to pełnowartościowy posiłek.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 783
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 30
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 783
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pióra, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Kapustę pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Warzywa przekładamy do garna, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek. Gotujemy 20minut. P tym czasie dodajemy kaszę, gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy mięso z cebulą, przecier pomidorowy i doprawiamy. Całość chwilę gotujemy, na koniec posypujemy koperkiem.