Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Młode kapusty i pomidory i warzywa, o tej porze ta przepyszna zupa jest najlepsza!

Przygotowanie

  1. Do garnka dałam 0,7 l wody i zaczęłam gotować. Dodałam pokrojone w drobną kostkę warzywa: marchew pietruszkę, cebulę, seler.Kapustę poszatkowałam w kostkę o boku 1 cm.
    Jeszcze ziele i liść laurowy. Rozdrobniłam mięso mielone i tez dodałam.
    Po pół godzinie mięso i kapusta powinny być dobre. Jeśli gotujemy zupę która będzie podawana od razu na samym początku można dodać od razu ryż.
    Pod koniec gotowania dodałam obrane i pokrojone w drobną kosteczkę przesmażone pomidory- z powodzeniem można zastąpić koncentratem. Doprawiłam solą i pieprzem.
    Posypałam zupę natką a dodatkowo na talerzu szczypiorkiem.

    Zupę gotowałam wcześniej więc ryż ugotowałam osobno.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (16)

kucharka-amatorka 05 sierpnia
Dzięki za inspirację na jutrzejszy obiad!
Maudie 05 sierpnia
Pięknie podana zupka :)
Nevermore 07 sierpnia
Super zupa, skusiłbym się teraz :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki