Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
pyszna zupa, smak zblizony do tradycyjnych gołąbków

Składniki

  • mięso mielone 50 dag
  • kapusta biała 1/2 główki
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • cebula
  • olej
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • ryż biały 1/2 szkl
  • natka pietruszki
  • grzyby suszone kilka szt

Przygotowanie

  1. 1. kapustę poszatkować, warzywa obrac i drobno posiekać, zalać wodą, posolić, gotować na małym ogniu, dodac pokrojone pomidory, namoczone grzyby oraz przyprawy, gotować
    2. na oleju poddusić cebulę, dodać mielone mięso, chwilę podsmażyć, dodać do zupy, chwile pogotowac, dodać ugotowany, zimny ryż, oraz koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku, posypac natka,



    samcznego

Komentarze do przepisu (4)

ekspresjawkuchni 21 października
Tak sobie myślę, że to rzeczywiście musi smakować podobnie jak gołąbki i pewnie niedługo wypróbuję, bo... Czytaj całość »
Tak sobie myślę, że to rzeczywiście musi smakować podobnie jak gołąbki i pewnie niedługo wypróbuję, bo prostsze i szybsze w przygotowaniu :)
kuchmariola63 22 października
Pyszna zupka :)
asia67 23 października
dziękuję :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso mielone 50 dag
  • kapusta biała 1/2 główki
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler kawałek
  • cebula
  • olej
  • pomidory 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • ryż biały 1/2 szkl
  • natka pietruszki
  • grzyby suszone kilka szt
Składniki