Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta nie wymaga dużo pracy ani czasu - a do tego jest tania i zawiera niewiele składników. Maślanka sprawia, że zupa jest bardzo lekka i prawie orzeźwiająca. Można do niej dodać zamiast fasoli mrożoną kolorową mieszankę warzyw, a zamiast ziemniaków bataty - we wszystkich wariantach efekt bedzie zadawalający.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1178
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki obrac, umyc i pokroic w drobna kostke. Podgrzac bulion i gotowac w nim pokrojone w kostke ziemniaki do miekkosci, a nastepnie lekko rozgniesc tluczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodac smietane.
Nastepnie dodac fasole i gotowac przez kolejne 5 minut. Lekko ostudzic zupe a następnie dodac maslanke. Doprawic octem, sola i pieprzem i krótko podgrzac, ale nie doprowadzic do wrzenia – inaczej moze sie zwazyc.