Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka troszkę kombinowana zupa, bo i na fasolce z puszki i na pomidorach, także z puszki...ale ogólnie smaczna była ;) Polecam!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 201
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 201
Składniki
Boczek skroić w większą kostkę i usmażyć. Fasolkę przelać zimną wodą i odcedzić. Do boczku wlać puszkę pomidorów, ok 3 szklanek wody i zagotować. Przyprawić do smaku.
Na końcu do zupy dodać fasolkę i gotować jeszcze przez ok. 5-8 min. Makaron (dowolny) ugotować i odcedzić.
Do miski nałożyć makaron i zlać zupą. Przed podaniem zrobić kleksy ze śmietany. Smacznego!