Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa we włoskim stylu, z cavolo nero i zielonym pesto. Jeżeli używamy fasoli z puszki, przygotowanie tej zupy nie zajmie więcej niż pół godziny
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 250
Składniki
W garnku rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i trzy ząbki pokrojonego w plasterki czosnku. Smażyć do zeszklenia cebuli. Następnie wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Cavolo nero dokładnie opłukać, usunąć twarde łodygi, liście pokroić w paski. Do garnka wlać bulion, dodać fasolę i cavolo nero. Gotować na średnim ogniu przez około 15 minut.
Bazylię i orzeszki pinii włożyć do pojemnika blendera, lekko zmiksować. Dodać ząbek czosnku i dwie łyżki tartego parmezanu. Miksować, stopniowo wlewając oliwę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową zupę nakładać do misek, dodać po łyżce pesto, posypać pozostałym parmezanem.