Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa z boczkiem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3232
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3232
Składniki
Boczek pokrój w kosteczkę. Seler naciowy oczyść, warzywa korzeniowe obierz. Jarzyny opłucz. Łodygi selera potnij w plasterki, cebulę posiekaj, a ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć boczek oraz cebulę, podsmaż. Dołóż przygotowane warzywa (oprócz ziemniaków). Całość zalej bulionem. Gotuj około 15 minut.
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sitku. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Do zupy dodaj ziemniaki. Gotuj 10 minut. Pod koniec dołóż fasolę, zrumieniony boczek z cebulą i pomidory.
Zupę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Gotową zupę posyp pestkami dyni oraz natką.Źródło: Tina