ZUPA FASOLOWA

ZUPA FASOLOWA
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
DANIE PYSZNE I TREŚCIWE

Składniki

Przygotowanie

  1. kości dobrze opłukać i wstawić do gotowania

  2. zebrac "szumowiny" z wody i dodać fasole

  3. gdy fasola będzie miękka wyciągamy kości i dodajemy pokrojoną w kostke kiełbaske i boczek

  4. kości obieramy i dodajemy mięsko do zupy

  5. dodajemy wszystkie przyprawy

  6. dodajemy przecier pomidorowy

  7. na końcu dokładamy do zupy troszke śmietany

  8. Go tujemy na koniec jeszcze z 5 minutek:))

  9. SMACZNEGO!!!

  10. Nie podaje dokłądnych proporcji gdyż wiem, że niektórzy z Państwa wolą w zupie wiecej mięska , niektórzy mniej. Czasem robi sie taką fasolową na gęsto i wychodzi fasolka po bretońsku.

Komentarze do przepisu (3)

Elkamor 02 lutego 2010
Doprawdy,nie rozumiem po co dodawać do tej zupy kostki rosołowe??Pozdrawiam
POMPOLINA 02 lutego 2010
jak kto woli
alicja 03 lutego 2010
Elkamor ty w końcu pokaż na co cię stać,zamieść jakieś przepisy a potem komentuj.Bo jak narazie obserwuję to... Czytaj całość »
Elkamor ty w końcu pokaż na co cię stać,zamieść jakieś przepisy a potem komentuj.Bo jak narazie obserwuję to nikt nie umie gotować według ciebie
Składniki
Składniki