Zupa fasolowa

Przepis dnia 2020-05-20
Zupa fasolowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasio
Najpyszniejsza zupa z pieczoną kiełbasą

Składniki

  • Fasola 2 garści
  • Kiełbasa śląska 30 cm
  • Ziemniaki 2 szt
  • Marchewka 1 szt
  • Pietruszka mała 1 szt
  • Cebula 2 szt
  • Majeranek 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz
  • Rosół
  • Liść laurowy i ziele angielskie

Przygotowanie

  1. Fasolę namaczamy dzień wcześniej. Gotujemy w osolonej wodzie z namaczania przez 30 minut dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
    Kroimy kiełbasę i smażymy na suchej patelni, po usmażeniu dodajemy pokrojoną cebulę.
    Do fasoli dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę, gotujemy 10 minut, dolewamy rosołu i dokładamy kiełbasę z cebulą z patelni.
    Przykrywamy i gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy pieprzem i majerankiem.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

PogoOla 16 maja
wyglada przepysznie
bardzo ładne zdjęcie
Składniki
  • Fasola 2 garści
  • Kiełbasa śląska 30 cm
  • Ziemniaki 2 szt
  • Marchewka 1 szt
  • Pietruszka mała 1 szt
  • Cebula 2 szt
  • Majeranek 2 łyżeczki
  • Sól i pieprz
  • Rosół
  • Liść laurowy i ziele angielskie
Składniki