Zupa fasolowa.

Zupa fasolowa.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Bardzo dietetyczna,z dodatkiem warzyw i małej ilości makaronu,bez tłuszczu. Polecam:)

Składniki

  • fasola piękny jaś 400g
  • makaron penne 15dkg
  • marchew 2-3 szt
  • pietruszka 1 duza
  • seler 1/2 korzeń
  • sok pomidorowy 500ml
  • por biała część
  • pieprz,sól,maggi
  • czosnek 2 ząbki

Przygotowanie

  1. Fasolę opłukać i namoczyć w zimnej wodzie na noc.

    Na drugi dzień gotować fasolkę w wodzie w której się moczyła.
    Gdy będzie na wpół miękka dodać wszystkie warzywa pokrojone w kostkę.

    Gotować do miękkości warzyw i fasolki.Pod koniec gotowania wlać sok pomidorowy,doprawić do smaku,pieprzem,solą i czym tam jeszcze lubimy.
    Zagotować i gotowe.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

basiliana 17 stycznia 2019
Pysznie wygląda ta fasolka:)
Nevermore 17 stycznia 2019
Tu idealnie sprawdzi się moje powiedzenie dotyczące zup: Jak łyżka stoi w zupie, to jest konkret :) Uwielbiam... Czytaj całość »
Tu idealnie sprawdzi się moje powiedzenie dotyczące zup: Jak łyżka stoi w zupie, to jest konkret :) Uwielbiam takie gęste zupy, a fasolka mniami :D Pyszna zupka, nigdy nie kończy się na jednym talerzu :)
fafiatko 18 stycznia 2019
Jaka delikadna zupa fasolowa! podoba mi sie ta wersja.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • fasola piękny jaś 400g
  • makaron penne 15dkg
  • marchew 2-3 szt
  • pietruszka 1 duza
  • seler 1/2 korzeń
  • sok pomidorowy 500ml
  • por biała część
  • pieprz,sól,maggi
  • czosnek 2 ząbki
Składniki