Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5552
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w świeżej wodzie. Gdy będzie już prawie miękka, osolić. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na rozgrzanym oleju, zalać wywarem i doprowadzić do wrzenia.
Warzywa obrać, umyć, pokroić – ziemniaki w kostkę, marchewki w plasterki – i dodać do wywaru. Gotować ok. 15 minut. Boczek pokroić na plasterki lub w kostkę i przesmażyć, mieszając na suchej patelni. Przykryć i odstawić, by nie wystygł.
Do gotującej się zupy dodać ugotowaną fasolę, koncentrat pomidorowy, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagęścić zasmażką sporządzoną z masła i mąki, gotować 5 minut. Zupę rozlać na porcje i podawać z uprażonym boczkiem.Źródło: Twoje Imperium