Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5034
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5034
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz. Ząbki czosnku posiekaj, a cebulę potnij w cienkie plasterki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zalej bulionem. Wrzuć listki laurowe oraz ziarenka pieprzu. Dodaj sól i mielony pieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia.
Na gorący bulion wrzuć fasolkę (bez rozmrażania). Gotuj ją około 10 minut. Na około 4 minuty przed końcem dołóż zielony groszek. w Pomidory lekko rozgnieć widelcem. Dodaj je do zupy. Całość gotuj 7–10 minut.
Pod koniec gotowania zupę ponownie przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zupę podawaj np. z grzankami czosnkowymi albo kromką razowego chleba. Udekoruj według uznania.Źródło: Naj