Zupa fasolkowa

Zupa fasolkowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Na zimowy obiadek

Składniki

  • fasolka w sosie pomidorowym, puszka
  • ziemniaki DUŻE, 3 szt.
  • marchew duża, szt.
  • kabanosy, 2 szt.
  • majeranek, do smaku
  • papryka ostra, do smaku
  • pieprz i sól, do smaku
  • żeberka lub inne mięso na zupę
  • vegeta lub kostka rosołowa

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, ziemniaki i marchew gotować do miękkości. Kabanosy pokroić w kostkę i dorzucić do zupy, wraz z fasolką. Całość doprawić i zagotować.

Komentarze do przepisu (6)

iwona_s 13 lutego 2011
bez kabanasów, vegety, a tym bardziej bez kostki rosołowej byłoby trochę lepiej.
kuchniahanny 14 lutego 2011
No co Ty nie powiesz...
aktorod 16 lutego 2011
A ja uważam, że kabanosy dodały ciekawego smaku. A vegetę zawsze dodaję do zup :) Zupka pychotka!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • fasolka w sosie pomidorowym, puszka
  • ziemniaki DUŻE, 3 szt.
  • marchew duża, szt.
  • kabanosy, 2 szt.
  • majeranek, do smaku
  • papryka ostra, do smaku
  • pieprz i sól, do smaku
  • żeberka lub inne mięso na zupę
  • vegeta lub kostka rosołowa
Składniki