Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta porzywna taka raczej zupa jesienno-zimowa ale robiłam porządki w zamrażarce
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Składniki
W 2 litrach wody ugotować serduszka ok.40 min.Wyjąć serduszka dodać mieszankę chińską i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować ok.10 min.W szklance zimnej wody rozmieszać zupy,wlać do wywaru i dosypać zacierki.Doprawić solą(jak potrzeba)pieprzem i ostrą papryką.Pogotować jeszcze 10 min.
Po rozlaniu do talerzy zupę posypać posiekaną zieleniną i dodać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany.Można też dodać pokrojone w plasterki serduszka.