Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Widząc bryndzę w sklepie naszła nas ochota na góralską zupę. Wyszła smaczna i delikatna.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16743
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 97
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 368
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16743
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 97
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 368
Składniki
Bryndzę rozrabiamy w ostudzonym bulionie (1/2 l) ,resztę bulionu zagotowujemy. Rozrobiony wywar powoli wlewamy do gorącego bulionu ,cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,kminkiem ,solą i pieprzem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.