Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jeden sposób na zupę z dyni. Tym razem smak łagodnej, słodkiej dyni połączyłam z intensywnym smakiem i zapachem rozmarynu. moim zdaniem to smaczne połączenie.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 253
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 253
Składniki
Boczek zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Potem można go zjeść :)) W trakcie gotowania dodajemy marchew, pietruszkę, cebule pokrojoną w piórka. Gdy boczek jest już miękki, wyjmujemy go z garnka. Do wywaru dodajemy dynię utartą na tarce o grubych oczkach, przyprawy. Jeżeli chcemy mniej gęstą zupę dolewamy trochę wody. Całość gotujemy 1o minut. Teraz już tylko dodajemy śmietanę, gałązkę rozmarynu, mieszamy i zostawiamy przez chwilę pod przykryciem, aby zupa przeszła aromatem rozmarynu. Smacznego.