Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa dyniowa z pestkami dyni"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie (jeśli chcesz wykorzystać łupinę jako naczynie na zupę, należy pozostawić brzegi o grubości około 1 cm). Miąższ pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 1,5 litra wody, dodaj 2 kostki rosołowe i gotuj przez 20 minut. Całość zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Paprykę umyj, przekrój i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ostrą paprykę chili albo śmietanę. Wymieszaj. Zupę podawaj z pieczywem i pestkami dyni uprażonymi na patelni.Źródło: Na żywo