Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka zupa (bez mięsa i cebuli) z serową wkładką - zamiast 2, 1 danie obiadowe :) i alternatywa do zupy dyniowej z mlekiem
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1546
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1546
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 70
Składniki
Dynie i kalarepę obieram, kroję i gotuję w ok. 1,5 l wody - 20 minut. Blenduję.
Dorzucam różyczki umytego brokuła i po szczypcie przypraw. Gotuję 5-8 minut.
Bundz kroję na kawałki (akurta trójkąciki jest wygodnie bo kupuje kawałek z koła, więc odcinam paski węższego końca). Wyśmienicie mięknie, lekko się roztapia i podkreśla delikatność zupy. Pyszne i sycące :)