Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę dyniowa z musu dyniowego.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 437
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 437
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Przygotowanie musu z dyni Dynie pokroić razem ze skórka na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Kawałki dyni ułożyć skórka do dołu na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35 minut (wbity widelec powinien łatwo wchodzić). Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Upieczony miąższ dyni wyjąć i zmiksować go blenderem na gładką masę. Wykonanie: Na maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, wszystko zalać bulionem, tak aby przykryło warzywa i gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie dodać mus z dyni i wszystko razem zmiksować. Doprawić do smaku