Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa-krem na jesienne chłody.
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2726
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2715
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2726
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2715
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 574
Składniki
Dynię obrać ze skórki i usunąć część nasienną. Pokroić w grubą, dużą kostkę. Marchew obrać i pokroić na kostkę. Jarzyny układam w wysmarowanym masłem lub olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam do nagrzanego do 180''C piekarnika na 25 min, aby zmiękły.
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy, zalewamy wrzącą wodą (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im mniej wody tym zupa będzie bardziej gęsta) do przykrycia, dodajemy łyżeczkę imbiru, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, szczyptę cukru, ew.Vegetę Zagotować i na wierzch przy podaniu dodać śmietany i pietruszki.