Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 85
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 85
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 818
Składniki
Miąższ dyni pokrój na kawałki i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem, posól i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Oczyszczoną cebulę pokrój w drobne kawałki, a obrany imbir zetrzyj na tarce. Podsmaż na oliwie. Dodaj curry, bulion z mlekiem kokosowym (ok. 4 łyżek mleka odłóż) i zagotuj.
Włóż dynię i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Następnie zmiksuj zupę na gładki krem.
Dodaj cukier, sól, pieprz i sok z limonki. Wymieszaj.
Rozlej zupę na talerze. Udekoruj ją mleczkiem kokosowym i pokrojoną papryczką chili.Źródło: Telemax