Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5379
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Składniki
Marchewkę oraz ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dynię oczyść z pestek oraz włókien. Miąższ odetnij od skóry, a następnie pokrój go na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej.
Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż ziemniaki, marchewkę i dynię. Zalej 1 litrem wody. Wsyp bulion. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je z wywarem. Zupę przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do miseczek. Udekoruj natką oraz kleksami śmietany.Źródło: Naj